2012. április 5.

Letették a Gyógyászati Központ alapkövét

Jövő nyáron már igénybe vehető a Gyógyászati Központ, amely a Paksi Ipari Park Kft. beruházásában épül, a Pakson és a kistérségben élők egészségügyi ellátásának javítása érdekében. Az egészségügyi létesítmény alapkövét 2012. április 5-én tette le Hajdú János Paks város polgármestere, dr. Sztruhár Sándor ügyvezető és Bőhm Tibor a Strabag-MML Kft. vezetője.

Alapkőletétel

Elsőként Dr. Sztruhár Sándor, a Paksi Ipari Park Kft. ügyvezetője mondta el, hogy, régi igény volt Pakson, hogy a gyógyvízben rejlő lehetőségeket kiaknázzák. A létesítmény előkészítő munkái már 2008-ban elkezdődtek. Sőt egy újabb kutat is fúrtak a már meglévő mellé. Az új kút vize minden reményt felülmúlt, hiszen  mind a hőmérséklete, mind az ásványi anyag tartalma magasabb a réginél, gyógyhatása kiváló.

Mint Hajdú János polgármester elmondta, a város 2006-ban elfogadott hétéves gazdasági programjának fontos eleme a gyógyászati ellátás fejlesztése. Ennek egyik kiemelkedő állomása a Gyógyászati Központ megépítése. Hangsúlyozta, hogy a beruházás célja nem a gyógyturizmus fellendítése, hanem a helyben és környékben élők kiszolgálása.

A kivitelező(közbeszerzési eljárás keretében kiválasztott Strabag-MML Kft.)  képviseletében Bőhm Tibor azt mondta, jól előkészített beruházásról, jól elkészített tervekről van szó, amelyekhez ők korrekt, magas színvonalú megvalósítással járulnak hozzá.

A gyógyászati komplexum építésének költsége 996 millió forint, amelyet teljes egészében saját költségvetéséből finanszíroz a beruházó.