2011. november 16.

Alapkőletétel

logo
Megkezdődött a Paksi Ipari Park területén az induló vállalkozásokat segítő Paksi Inkubátor- és Akcelerátor ház építkezése.

 

Nagy erőkkel zajlik Pakson az Ipari Park Kft. beruházásában az induló vállalkozásokat segítő Paksi Inkubátor- és Akcelerátor ház építkezése.

A részben egy 200 millió forintos EU támogatásból megvalósult beruházás 2 új munkahelyet hoz létre, több, mint 8 induló vállalkozás működésének első éveit segíti majd szolgáltatásaival, és számos helyi beszállítónak ad munkát, s ezáltal az egész régió gazdasági fejlődéséhez hozzájárul.

A nehéz gazdasági helyzet ellenére jó ütemben zajlik Pakson az induló vállalkozásokat segítő Paksi Inkubátor- és Akcelerátor ház megépítése. Az ipari parkban megkezdődött a  beruházás, így a következő év októberében már kész infrastruktúra várja a betelepülni vágyó induló vállalkozásokat, szolgáltatókat.

A beruházás közvetlenül 2 fő részére teremt új munkahelyet, azonban közvetve Paks és környékének lakossága is munkahelyhez jut a betelepülő vállalkozások révén, így igen fontos a projekt katalizátor hatása.

A projekt legfőbb célja, hogy a kezdő vállalkozások számára kedvezményesen biztosítson megfelelő fizikai és humán adottságokat fejlődésükhöz, illetve működésükhöz, fejlődésükhöz különböző szolgáltatásokat vehetnek igénybe.

A projekt megvalósítása során kialakításra kerül 1 -1 db konferencia- és tárgyaló terem, mozgássérült lift kerül elhelyezésre. A beépítendő napkollektorok csökkentik környezetterhelést és növelik a ház gazdaságosságának esélyét. A kialakítandó működési terek és az ellátandó funkciók kis költséggel átalakíthatóak, a felmerülő igényeknek megfelelően. Az üzemi funkciót a hasznos alapterület 72%-a adja. A ház belső informatikai hálózattal, szélessávú internet elérhetőséggel, szerverrel és a szükséges szoftverekkel is igyekszik vonzóvá tenni önmagát.

Ahogy Sztruhár Sándor, a Paksi Ipari Park Kft. ügyvezetője elmondta, „egy modern, de környezetbarát, minden igényt rugalmasan kielégítő, és fenntartható infrastruktúra kialakítása a cél, mely a paksiak és a környékbeliek számára munkalehetőséget biztosít a jövőben”.

 

Paksi Inkubátor- és Akcelerátor Ház
7030 Paks, Kölesdi út 46.
paksipar@t-online.hu
www.paks.ipark.hu
www.ujszechenyiterv.hu